تحلیل سیره پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآلهوسلم) بویژه سیره مدیریتی ایشان میتواند ما را به اصولی رهنمون سازد که بتوان از آن به عنوان راهکاری عملی در سیاست، مدیریت و حکومتداری استفاده کرد. این پژوهش به دنبال پاسخ به این سؤال است که: "نقش پیامبر(ص) و سامانه اطلاعاتی ایشان در شناسایی و خنثی کردن بحرانها یا به عبارت دیگر مدیریت بحران چه بوده است؟ روش تحقیق از نوع کیفی و تاریخی ـ تحلیلی، و جمعآوری اطلاعات به روش اسنادی (کتابخانهای) انجام شده است. بر اساس الگوی تصمیمگیری تشخیص محور، اصل و اساس موضوع به شخصیت تصمیمگیرنده بر میگردد که در قسمت اول پژوهش بخشی از زوایای شخصیتی پیامبر (ص) در دو بخش ویژگیهای اخلاقی ـ رفتاری و مدیریتی تبیین شده است. با توجه به تعریف مدیریت بحران با رویکرد تصمیمگیری یکی از ویژگیهای اصلی بحران غافلگیری و یا کمبود اطلاعات است. در قسمت بعدی مقاله به بررسی سامانه اطلاعاتی پرداخته شده است. برخی از اقدامات اطلاعاتی پیامبر (ص) در مقابله با بحرانها عبارت است از: دوراندیشی، پنهانکاری [اصول حفاظتی]، خروج از محیط بحران، عملیات اطلاعاتی [حذف عامل بحران زا]، ضد جاسوسی.
جعفری, داود, & علی اکبری, حسن. (1396). بررسی نقش پیامبر(ص) و سامانه اطلاعاتی ایشان در مدیریت بحرانهای دوران حکومت اسلامی. مطالعات مدیریت بحران, 9(33), 9-45.
MLA
داود جعفری; حسن علی اکبری. "بررسی نقش پیامبر(ص) و سامانه اطلاعاتی ایشان در مدیریت بحرانهای دوران حکومت اسلامی", مطالعات مدیریت بحران, 9, 33, 1396, 9-45.
HARVARD
جعفری, داود, علی اکبری, حسن. (1396). 'بررسی نقش پیامبر(ص) و سامانه اطلاعاتی ایشان در مدیریت بحرانهای دوران حکومت اسلامی', مطالعات مدیریت بحران, 9(33), pp. 9-45.
VANCOUVER
جعفری, داود, علی اکبری, حسن. بررسی نقش پیامبر(ص) و سامانه اطلاعاتی ایشان در مدیریت بحرانهای دوران حکومت اسلامی. مطالعات مدیریت بحران, 1396; 9(33): 9-45.